Altervedo’s Weblog

Web and tech

Tip: Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις warez τότε τουλάχιστον…

Σήμερα, δημοσιεύω ένα tip, για αυτούς που για τους δικούς τους λόγους ( δεν με αφορά άλλωστε, o καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει) χρησιμοποιούν warez. Όποιος έχει κατεβάσει warez σίγουρα θα έχει διαπιστώσει ότι τα περισσότερα προγράμματα έρχονται με κάποιο keygen ή patch, που σας δίνουν ένα κλειδί ή μετατρέπουν το πρόγραμμα αντίστοιχα, ώστε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να λήξει ή περιορισμούς των trial versions. Αλλά ποιός εμπιστεύεται τα προγράμματα αυτά; Επιπλέον τις περισσότερες φορές κάποιο antivirus θα βρει στο εσωτερικό των keygens και patches κάποιο virus ή trojan. Σας συμβουλεύω τη χρήση υπηρεσιών όπως το VirusTotal ή το VirSCAN για ανίχνευση με πολλά antivirus ταυτόχρονα.

Παρένθεση: πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εύρεση κάποιου malware, ιού ή trojan στο εσωτερικό των keygens και patches είναι φυσικό αποτέλεσμα της φύσης των προγραμμάτων αυτών. Δηλαδή η λειτουργία που πρέπει να επιτελέσουν απαιτεί μεθόδους προγραμματισμού και κώδικα, που συνήθως τα περισσότερα antivirus αντιλαμβάνονται ως malware. Οι πιο καχύποπτοι υποστηρίζουν τη θεωρία της global conspiracy…δηλαδή εταιρείες antivirus και software companies, για την καταπολέμηση της πειρατίας χρησιμοποιούν τη μέθοδο της διάδοσης φόβου. Έτσι, υποστηρίζουν, ότι τα antiviruses επίτηδες αναγνωρίζουν ιούς μέσα στα keygens ώστε ο χρήστης να αποφέυγει τη χρήση τους και συνεπώς την παράνομη χρήση του προγράμματος.

Όλα αυτά είναι πάνω κάτω θεωρίες, που μπορείς να τις πιστέψεις ή όχι. Ποτέ όμως δε θα είσαι σίγουρος. Έτσι αν έστω και ένα antivirus σου βρει έναν ιό μέσα σε κάποιο keygen ή patch, φοβάσαι έτσι κι αλλιώς. Φοβάσαι ακόμη περισσότερο όταν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις για να διαπιστώσεις από μόνος σου αν όντως πρόκειται για ιό, διαδικασία εξάλλου πραγματικά δύσκολη ακόμη και για αυτούς που ξέρουν. Στην ουσία ο απλός χρήστης βρίσκεται μόνος του μπροστά σε μια απόφαση που μπορεί να καταλήξει οδυνηρή. Να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα του οποίου το keygen ή patch φαίνεται να έχει κάποιον ιό, δίνοντας βάση στις θεωρίες που ανέφερα στην παρένθεσή μου πιο πάνω, ή να μην το χρησιμοποιήσει αφαιρώντας του έτσι τη δυνατότητα να γευτεί κάποιες πιθανόν σημαντικές λειτουργίες του προγράμματος. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Όποιος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια του υπολογιστή του και των δεδομένων του, πριν πάρει το ρίσκο να χρησιμοποιήσει κάποιο keygen ή patch που φαίνεται, τουλάχιστον από κάποιο antivirus, ότι είναι μολυσμένο, πρέπει να κολουθήσει τα ακόλουθα βήματα:

 • Αναζητήστε μια free ή open source εναλλακτική λύση. Αν υπάρχει προτιμήστε τη, ακόμα και αν δεν σας παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα σας προσέφερε το πειρατικό πρόγραμμα. Θυμηθείτε ότι πολλές φορές η χρήση 2 ή παραπάνω free ή open source προγραμμάτων μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως κάποιο πειρατικό πρόγραμμα. Αν βρείτε free εναλλακτική λύση, όλα οκ. Αν όχι και θεωρείτε ότι χρειάζεστε απαραίτητα το πειρατικό πρόγραμμα συνεχίστε παρακάτω.
 • Οκ, το αποφασίσατε και κατεβάσατε το πειρατικό σας software. Μην το τρέξετε. Πιθανότατα το κατεβάσατε συμπιεσμένο. Αποσυμπιέστε το αρχείο. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως το VirusTotal και VirSCAN για να δείτε τι σας λένε άλλα antiviruses για το keygen ή patch που βρήκατε μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο.
  • Αν δείτε ότι κανένα antivirus δεν αναφέρει εύρεση κάποιου ιού και φυσικά ούτε το antivirus που έχετε εγκατεστημένο στο pc σας, τότε το μπορείτε να νοιώσετε πιο άνετα. Ωστόσο σας συμβουλέυω να μην χρησιμοποιήσετε ακόμα το πρόγραμμα. Κάνετε υπομονή κάποιες μέρες. Δώστε χρόνο στις εταιρείες antivirus να ανακαλύψουν (ίσως το κάνουν) τον ιό που τώρα δε βρίσκουν στο αρχείο σας. Αν και μετά από κάποιες μέρες κανένα antivirus δε βρίσκει κάποιον ιό, τότε μπορείτε να νοιώσετε ακόμα πιο άνετα. Πάλι, όμως πριν χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα και το keygen του, θυμηθείτε ότι υπάρχει ένας γενικός κανόνας: μην χρησιμοποιείς software που προέρχεται από μη εμπιστεύσιμες πηγές. Απο εκεί και πέρα η ευθύνη είναι πάντα δικιά σας. Σας προτείνω ακόμα και αν δε βρέθηκε ιός στο keygen σας να ακολουθήσετε έτσι και αλλιώς τα παρακάτω βήματα.
  • Αν το antivirus σας ή το VirusTotal/VirSCAN βρίσκει ιό/ιούς τότε πιθανότατα το αρχείο είναι μολυσμένο. Όσο πιο πολλά antivirus σας αναφέρονται από το VirusTotal/VirSCAN ότι βρήκαν κάποιον ιό, τόσο πιο πιθανό είναι το αρχείο να είναι πραγματικά μολυσμένο. Εδώ μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιό μας. Τονίζω ότι βρίσκει εφαρμογή στα keygens μόνο και όχι στα patches ή και cracks.
 • Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον σίγουρο ώστε να χρησιμοποιήσουμε το keygen για να πάρουμε το απαραίτητο κλειδί, χωρίς τις συνέπειες μιας πιθανής μόλυνσης. Για αυτόν το σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε το VirtualBox, software που θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια virtual machine. Αφού εγκαταστήσετε στο virtual pc (virtual machine) τα windows, firewall και ένα antivirus, κατά προτίμηση διαφορετικό από αυτό που έχετε στο πραγματικό pc σας, (εννοείτε ότι αυτό δε θα το κάνετε κάθε φορά, μια φορά μόνο και από εκεί και πέρα θα έχετε το δικό σας εργαστήρι για ασφαλή χρήση των keygens). Οκ, όταν έχετε έτοιμο το virtual pc σας και έχετε μεταφέρει τα keygens που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να πάρετε τα κλειδιά σας, «τραβήξτε» ένα snapshot του virtual pc σας. Έτσι στη συνέχεια θα μπορέσετε να επαναφέρετε το virtual pc σας στην αρχική του κατάσταση. Κλείστε τη σύνδεση δικτύου του virtual pc και στο firewall σας επιλέξτε την επιλογή που μπλοκάρει όλες τις δραστηριότητες δικτύου – τα περισσότερα firewalls έχουν τέτοια επιλογή -.
 • Τώρα μπορείτε να τρέξετε τα keygens σας. Σημειώστε σε χαρτί τα κλειδιά σας. Τώρα επαναφέρετε το virtual pc σας στην πριν το τρέξιμο των keygens κατάσταση με τη χρήση του snapshot που κάνατε νωρίτερα. Κλείστε το virtual pc.
 • Στο real pc σας τώρα χρησιμοποιήστε τα κλειδιά για την registration των προγραμμάτων .

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Κάνετε installation τα προγράμματα χρησιμοποιώντας όχι τα αρχεία setup που κατεβάζετε από warez sites αλλά κατεβάζοντας ξανά το αρχείο εγκατάστασης από την επίσημη ιστοσελίδα του δημιουργού του software.
 • O τρόπος αυτός προστασίας που σας αναφέρω σε αυτό το post μου ισχύει μόνο για τα απλά keygens. Δηλαδή αυτά που παράγουν κλειδιά που με copy & paste σας κάνουν register κάποιο πρόγραμμα. Δεν ισχύει για keygens που γράφουν τα κλειδιά στο registry.
 • Επίσης δεν ισχύει για patches και cracks, καθώς οι μέθοδοι αυτές αλλάζουν τα αρχεία των προγραμμάτων προς σπάσιμο. Συνεπώς μπορεί στο εσωτερικό των προγραμμάτων να εισάγουν «κακό» κώδικα που ο απλός χρήστης είναι αδύνατο να διαπιστώσει. Η μόνη λύση στην περίπτωση αυτή είναι να δείτε στο virtual pc αν μετά το patch ή crack, το σπασμένο πρόγραμμα κάνει περίεργες συνδέσεις στο internet. Απαιτείται μεγάλη προσοχή και άψογη γνώση του firewall σας, ώστε να εντοπίσετε περίεργες συνδέσεις και να τις περιορίσετε.

Η μέθοδος που σας περιέγραψα, βολεύει αν η χρήση ενός απλού keygen είναι ο στόχος σας. Διαφορετικά πρέπει να κινηθείτε διαφορετικά. Δεν παρέχω τις πληροφορίες αυτές με σκοπό την προώθηση του warez, αλλά για την μεγαλύτερη ασφάλεια των μηχανημάτων των χρηστών. Επίσης αν ακολουθώντας τη μέθοδό μου, το virtual ή το πραγματικό σας pc μολυνθεί, παραμένει δικιά σας ευθύνη και αποτέλεσμα δικών σας πράξεων.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: