Altervedo’s Weblog

Web and tech

HP 2133 Mini-Note PC

HP Mini-NoteΧθες, η HP ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο sub-notebook. Πρόκειται για το HP 2133 Mini-Note pc. Με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από αυτές του eee PC 701 (πιο κοντά σε αυτές του eee PC 900) και χαρακτηριστικά που του παρέχουν χαμηλότερες επιδόσεις (για την πιο οικονομική έκδοση) σε σχέση με το μικρό της Asus, το Mini-Note έρχεται στην αγορά δυναμικά, ποντάροντας κυρίως στο όνομα και σε ένα design που ίσως αποδειχθεί το βασικότερό του όπλο.

Η κόντρα θα γίνει φυσικά με το Asus eee PC 900 κυρίως λόγω οθόνης. Το eee PC 701 με τις 7″, για μένα, είναι εκτός μάχης.

Εξωτερική εμφάνιση και design: Κατά τη γνώμη μου, αρκετά πιο όμορφο από το eee PC (αν εξαιρέσουμε το προφίλ) με εξωτερικές επιφάνειες από αλουμίνιο και πλαστικό. Το μόνο μείον…το eee PC έρχεται σε διάφορα όμορφα χρώματα που μπορεί για κάποιους να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα επιλογής. Γενικότερα το look του Mini-Note είναι πιο επαγγελματικό και σοβαρό, ωστόσο είναι πάντα θέμα γούστων. Οι διαστάσεις και το βάρος του ξεπερνούν τα αντίστοιχα μεγέθη του eee PC.
HP Mini-Note
Η HP παρουσίασε 5 νέα μοντέλα του Mini-Note με τιμή που ξεκινά από 499$ και φτάνει έως και τα 849$. Αναμένονται και άλλες εκδόσεις που πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 1000$. Πιο αναλυτικά:

Τα χαρακτηριστικά του:

 • Επεξεργαστής: Via C7-M ULV με ταχύτητες 1.0GHz έως 1.6GHz
 • Μνήμη: 512MB έως 2GB DDR2 667Mhz
 • Σκληρός δίσκος: Από 4GB flash drive έως 160GB κλασσικό σκληρό δίσκο
 • Οθόνη: Για όλα τα μοντέλα 8.9″ WXGA
 • Κάρτα βίντεο: Via Chrome 9 για όλα τα μοντέλα
 • Web cam: Υπάρχει σε όλα τα μοντέλα
 • Wifi/Bluetooth: Broadcom 802.11a/b/g Wifi για όλα τα μοντέλα. Bluetooth 2.0 μόνο για τα δύο ακριβότερα.
 • Λειτουργικά συστήματα: Suse Linux Enterprise 10 για τις δύο πιο οικονομικές εκδόσεις και Windows Vista Home 32bit για τις υπόλοιπες τρεις εκδόσεις.
 • Πόρτες/Συνδέσεις: 1x ExpressCard/54 slot
  Secure Digital (SD) card reader
  2x USB 2.0 ports
  VGA out
  Power connector
  RJ-45/Ethernet
  Stereo headphone/line out
  Stereo microphone/line in

Mini-Note βασικη εκδοση 499$

Τα μοντέλα (5 διαθέσιμα προς το παρόν):Η βασική έκδοση του Mini-Note (KR922UT) με τιμή στα 499$, έρχεται με τον επεξεργαστή Via C7-M ULV στο 1Ghz, μνήμη 512MB DDR2 667MHz, σκληρό δίσκο τύπου flash με χωρητικότητα 4GB, οθόνη 8.9″ WXGA και ανάλυση 1280×800. Ο τομέας γραφικών στηρίζεται στη Via Chrome 9 UMA. Στο Mini-Note βρίσκουμε ακόμα μια web-cam και υποστήριξη για WiFi Broadcom 802.11 b/g. Λειρουργικό του σύστημα η Linux distribution Suse Enterprise 10.

Η επόμενη, με βάση την τιμή έκδοση (549$)(KX869AT), είναι ξανά μια linux machine, που διαφέρει από την προηγούμενη στην ταχύτητα του επεξεργαστή, 1.2 GHz, στην μνήμη που είναι 1GB και στη μονάδα αποθήκευσης, που σε αυτή την περίπτωση είναι ένας κλασσικός σκληρός δίσκος στα 120GB.

Περνάμε τώρα στα μοντέλα με Windows Vista Home 32bit. Πρόκειται για τρία μοντέλα που διαφέρουν μεταξύ τους μόνο σε κάποια χαρακτηριστικά. Έτσι, βρίσκουμε το μοντέλο KX868AT με τιμή 599$ και επεξεργαστή στα 1.2GHz, 1GB μνήμης και σκληρό δίσκο 120GB 5400rpm. Ίδιο δηλαδή με το μοντέλο Linux στα 549$.

Στη συνέχεια, έρχεται το μοντέλο KX870AT στα 749$, με επεξεργαστή στα 1.6GHz (πάντα μιλάμε για τον Via C7-M ULV) και 2GB μνήμης. Στο συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκουμε επίσης ένα module για Bluetooth 2.0.

To πιο ακριβό μοντέλο της σειράς, στα 849$, είναι το KX871AA, που σε σχέση με το μοντέλο των 749$, έχει πιο αργό επεξεργαστή στα 1.2GHz, λιγότερη μνήμη 1GB, αλλά ένα σκληρό με επιπλέον 40GB χώρου (δηλαδή στα 160GB).

Επιδόσεις: Αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για μια όχι τόσο άψογη λειτουργία για τα μοντέλα με Vista. Άλλοι λένε το αντίθετο. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του δεν είναι ό,τι καλύτερο για το καινούριο λειτουργικό της Microsoft, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που τονίζουν την έλλειψη ισχύος του Mini-Note. Εξαρτάται, πάντα, και από τις εφαρμογές που κάποιος θα θελήσει να τρέξει. Μην περιμένετε, πολλά. Βέβαια, νέα μοντέλα θα έρθουν με νέους επεξεργαστές, όπως οι Atom της Intel που θα δώσουν στο Mini-Note τη δύναμη που του λείπει.

Οθόνη: Άριστη ποιότητα και επιτέλους μια σοβαρή ανάλυση (1280×768). Στις ιστοσελίδες της HP η ανάλυση αναφέρεται ως 1280×800.

Η μπαταρία, είναι ένα άλλο μυστήριο. Άλλοι αναφέρουν ότι πέρασαν τρεις ώρες μπροστά στο Mini-Note τρέχοντας Vista. Άλλοι μιλούν για δύο μόνο ώρες.

Εργονομία: Πολύ θετικά τα σχόλια για το πληκτρολόγιο και το μέγεθος των πλήκτρων. Αρνητικές εντυπώσεις εκφράστηκαν για την διάταξη των κουμπιών του touchpad. Βρίσκονται σε κάθετη διάταξη πλευρικά του touchpad.

Δυνατότητες upgrade: Δε γνωρίζω αν ο επεξεργαστής είναι κολλημένος στο socket (μάλλον όχι). Αν όχι, τότε ίσως υπάρξει η δυνατότητα για τα υπάρχοντα μοντέλα να «φορέσουν» τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές της Via, Isaiah, που φαίνεται να είναι pin-συμβατοί με τους C7-M, που φέρουν τα προς το παρόν διαθέσιμα μοντέλα. Η μνήμη είναι προσβάσιμη (ανοίγεις ένα καπάκι), οπότε θα είναι δυνατόν να γίνει ένα upgrade από τους ίδιους τους κατόχους του Mini-Note. Τέλος ο σκληρός βρίσκεται σε ένα bay 2.5″. Συνεπώς, κάποιος θέλοντας μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του και να αλλάξει τον σκληρό δίσκο για έξτρα gigabytes.

Το μέλλον: Αναμένονται μοντέλα με πιο υψηλές τιμές και πιο πλούσια χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν σχέδια για τη χρήση επεξεργαστών Intel Atom και Via Isaiah. Οι Isaiah πιθανότατα θα είναι πιο απλό να χρησιμοποιηθούν καθώς είναι συμβατοί με την υποδοχή που φιλοξενεί και τους επεξεργαστές C-7 M ULV.

1 σχόλιο»

  takis wrote @

με αφορμη το blog σου εκατσα και εκανα ενα πληρες review στο http://www.laptopforum.gr/forumdisplay.php?f=42
ευχαριστω


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: