Altervedo’s Weblog

Web and tech

Playstation 3, κωδικός λάθους 80010514

Από άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Game Revolver, έγινε γνωστό ένα πρόβλημα της PlayStation 3, για το οποίο δεν υπάρχει άμεση λύση από τη μεριά της Sony (χωρίς να στείλετε το μηχάνημα για επισκευή). Το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει σε σπάνιες περιπτώσεις.

«An error occurred during the start operation. 80010514», αυτό είναι το μήνυμα λάθους. Σύμφωνα με το άρθρο του Game Revolver, το μήνυμα έχει αναφερθεί πιο συχνά κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα χρήσης της PS3 ή αμέσως κατά την πρώτη χρήση.

Πιθανές αιτίες: 1. Ένα χαλασμένο sector του σκληρού δίσκου ή 2. η κακή εγκατάσταση ενός νέου firmware ή κάποιου software.

Ο συγγραφέας του άρθρου στο Game Revolver, αναφέρει ότι επικοινώνησε με το τμήμα υποστήριξης της Sony. Από την επικοινωνία προέκυψε ότι ο κωδικός λάθους 80010514 δεν ανήκει στους τυπικούς και πιο συχνά εμφανιζόμενους κωδικούς. Το support της Sony πρότεινε ένα full reset για την επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς το full reset δε λύνει το πρόβλημα.

Τρεις συμβουλές, αρκετά αυτονόητες, ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης του λάθους (σύμφωνα με το Game Revolver):
1. Εξασφάλιση σταθερής σύνδεσης στο web (ή wireless σύνδεσης) κατά τη διάρκεια εγκατάστασης firmware ή προγραμμάτων.
2. Συχνός καθαρισμός από τη σκόνη.
3. Πιστή εφαρμογή των οδηγιών εγκατάστασης των firmware και προγραμμάτων. Ακόμη και εάν έχετε εγκαταστήσει κάποιο software στο παρελθόν, ξαναδιαβάστε τη διαδικασία εγκατάστασης, ειδικότερα εάν τώρα πάτε να εγκαταστήσετε μια πιο καινούρια έκδοση. Συχνά οι οδηγίες αλλάζουν από έκδοση σε έκδοση του ίδιου soptware.

No comments yet»

Σχολιάστε