Altervedo’s Weblog

Web and tech

Η Microsoft μιλά για τα Windows 7

H Microsoft, αρχίζει να μιλά όλο και περισσότερο για τα Windows 7 και το γεγονός είναι σίγουρα σημάδι ότι δηλώσεις του παρελθόντος για την διάθεσή τους «σύντομα», όπως αυτές του Bill Gates στο Miami, επιβεβαιώνονται.

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλουν να πουν πολλά και φαίνεται λογικό. Ωστόσο, από πολλούς προκύπτει η κριτική ότι η Microsoft δεν έχει στρατηγική και φιλοσοφία. Δηλαδή, πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι κατανοητό να μην γίνονται δηλώσεις και συζητήσεις για λεπτομέρειες του νέου λειτουργικού, αλλά δεν είναι κατανοητό γιατί η Microsoft δεν ανακοινώνει την φιλοσοφία των Windows 7..ή αλλιώς…γιατί δεν μας δίνει να καταλάβουμε που θέλουν να φτάσουν, να καταλήξουν…ποιοί είναι οι στόχοι.

Πιθανότατα όλοι αυτοί, που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη, αγνοούν ή δεν αντιλαμβάνονται ότι η Microsoft τα έχει πει όλα αυτά. Τα έλεγε πριν την έκδοση των Windows Vista. Το όραμά της το φανέρωσε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των Vista, αλλά δυστυχώς απέτυχε να το πραγματοποιήσει. Με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό, ότι τα Vista αποτέλεσαν το λειτουργικό που θα κάλυπτε το κενό στην αγορά, μέχρι να έρθουν τα πραγματικά επόμενα Windows, τα Windows 7.

Πώς δικαιολογεί η Microsoft την εμφάνιση τόσο γρήγορα μιας νέας έκδοσης των Windows; Η αποτυχία επίτευξης των προκαθορισμένων στόχων και η έκδοση των Vista, ανάγκασε την Microsoft, για να μας πείσει ότι δεν μας κορϊδεψε με τα Vista και για να υποστηρίξει την πορεία πωλήσεων των Vista, να μας ανακοινώσει ( διαμέσω του Ballmer ) ότι πλέον δεν θα ξαναπεράσουν 5 χρόνια για μια νέα έκδοση των Windows, όπως έγινε στην περίπτωση των Vista μετά τα XP.

H Microsoft βάζοντας μπροστά την νέα πολιτική της για πιο μικρές χρονικές αποστάσεις μεταξύ δύο εκδόσεων, δικαιολογεί το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά τα Vista θα δούμε τα Windows 7. Με άλλα λόγια…μας λέει…δεν σας κοροϊδέψαμε όταν σας είπαμε να αγοράσετε τα Vista…είναι καλύτερα από τα XP…και αν τώρα βγάζουμε νέο λειτουργικό δεν είναι γιατί τα Vista δεν μας βγήκανε όπως θέλαμε, αλλά γιατί αλλάξαμε πολιτική και πλέον θα βγάζουμε πιο συχνά νέες εκδόσεις.

Αλλά ας έρθουμε στα νέα που προέκυψαν χθες για τα Windows 7. Οι πηγές δύο. Η συνέντευξη του Steven Sinofsky στο CNET News.com και η δημοσίευση στο official blog των Windows Vista από τον Chris Flores :

  1. Τα Windows 7 αναμένονται 3 χρόνια μετά την έκδοση των Vista. Τα Vista εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2006 και ευρύτερα τον Ιανουάριο του 2007. Συνεπώς τα 7 θα πρέπει να είναι έτοιμα για τον Νοέμβριο 2009…το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2010.
  2. Η Microsoft θεωρεί τα Windows 7 ως μια major release. Άραγε τα Vista τα θεωρούν ακόμα major release;
  3. O Kernel των Windows 7 δεν γράφτηκε από την αρχή. Είναι μια εξέλιξη του kernel των Windows Vista, που βελτιώθηκε για τον Windows Server 2008 και ο οποίος θα βελτιωθεί περαιτέρω για τα Windows 7.
  4. Αυτή τη φορά δε θα υπάρηουν εκπλήξεις. Η Microsoft εγγυάται ότι όλες οι συσκευές και το software που δουλεύει στα Vista θα δουλεύουν out of the box στα Windows 7.
  5. H Microsoft έμαθε από τα λάθη της με τα Windows Vista. Σε όλες τις εκδηλώσεις της δεν ξεχνά να τονίσει ότι ακούει τους πελάτες και τους partners της. Δηλαδή όλους αυτούς που δυσαρέστησε με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις διάφορες ασυμβατότητες των Vista.
  6. Το νέο λειτουργικό θα παρουσιαστεί με δύο εκδόσεις. Μια 32bit και μία 64bit. H Microsoft αναμένει αύξηση των συστημάτων στα 64bit.
  7. H Microsoft μας ενημερώνει, ακόμα, ότι δεν έχει βγει από το πρόγραμμά της…η ανάπτυξη των Windows 7 προχωρά κανονικά και με βάση το πρόγραμμα. Συνεπώς, δεν προβλέπονται καθυστερήσεις.
  8. Τέλος…μας λέει ξεκάθαρα, ότι θα μαθαίνουμε για το νέο λειτουργικό λιγότερα από όσα μαθαίναμε για προηγούμενες εκδόσεις των Windows, πριν την έκδοσή τους. Βασικός λόγος, ο σεβασμός για τους partners. Στο μέλλον θα φροντίζουν να ανακοινώνουν στοιχεία για το νέο λειτουργικό που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα το χαρακτηρίζουν.

Μια σημείωση μόνο. Το γεγονός ότι συσκευές και software που τρέχουν στα Vista θα είναι απόλυτα συμβατά με τα Windows 7, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι τα δύο λειτουργικά είναι δίδυμα. Δίδυμα «ομοκερνελικά» που απλά βγήκαν απο την κοιλιά της μαμά τους, Microsoft, με κάποια διαφορά χρόνου.

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: