Altervedo’s Weblog

Web and tech

About Altervedo

Το altervedo θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα που αφορούν το web, software, hardware και γενικότερα tech θέματα. Μια προσωπική ματιά, σημειώσεις, νέα, ανακαλύψεις στο web, νέες υπηρεσίες και δοκιμή παλαιότερων, καινούριο hardware και gadgets και άλλα. Δεν πρόκειται για μια δημοσιογραφικού τύπου προσπάθεια. Τα posts εδώ θα είναι αποτέλεσμα της δικιάς μου χρήσης του web και της καθημερινής ενημέρωσης μου από διάφορες πηγές. Θα ήταν πολύ χρήσιμη και η συνεισφορά σας διαμέσω των σχολίων. Σας ευχαριστώ.

Το Altervedo γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 2008. Όχι τόσο για να κερδίσω κάτι όσο για να προσφέρω. Να προσφέρω στους άλλους αλλά και στον εαυτό μου. Είχα την ανάγκη να επανέλθω στο web με κάτι δικό μου μετά από πολύ καιρό απουσίας. Δεν σας κρύβω ότι θυμάμαι σαν χθες το ελληνικό web, όταν τα blogs στην ουσία δεν υπήρχαν και τεχνολογικά νέα μπορούσε να διαβάσει κανείς μόνο σε κάποια φόρουμς, σε κάποια sites περιοδικών και σε ελάχιστες άλλες ιστοσελίδες. Από τότε είχα ξεκινήσει να γράφω σχετικά θέματα σε δικιά μου ιστοσελίδα που δεν υπάρχει πια. Συνέχισα να γράφω κατα περιόδους είτε σε φόρουμς είτε σε δικές μου σελίδες που για διάφορους λόγους τελικά εγκατέλειψα.

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε μια φάση επαναπροσαρμογής, στο ζέσταμα ας πούμε. Το Altervedo αποτελεί για μένα μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναβρω τον εαυτό μου και τη θέση μου στο web. Δεν αποσκοπεί σε οικονομικά κέρδη ή κάποιο άλλο προσωπικό όφελος. Το μόνο προσωπικό μου όφελος είναι η δημιουργία, η έκφραση και μια προσωπική εσωτερική διεργασία επανεξέτασης της σχέσης μου με το web. Εντάξει δεν είναι λίγο, το παραδέχομαι.

Το γράψιμο είναι ένα hobby για μένα. Όπως το web design και ο προγραμματισμός php, python, ruby. Η επιλογή του wordpress.com δεν είναι τυχαία. Είχα τη δυνατότητα να φιλοξενήσω αυτό το blog σε δικό μου server, ωστόσο δεν το έκανα γιατί ήξερα ότι θα μπω στη διαδικασία π.χ. δημιουργίας ενός theme ή και να γράψω ένα δικό μου script για το blog μου. Ο σκοπός μου όμως δεν ήταν να μου φορτώσω έξτρα δουλειά. Είχα την ανάγκη άμεσα και ανέμελα να βρω έναν τόπο να εκφράσω κάποιες απόψεις και να ασχοληθώ με τα αγαπημένα μου θέματα.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο calendar μου στο calendarhub.com : http://www.calendarhub.com/pub/Altervedo
Δεν είναι προσωπικού χαρακτήρα. Θα βρείτε σημειωμένα σημαντικά γεγονότα.

updates: 18/04/2008, 06/03/2008, 03/04/2008

No comments yet»

Σχολιάστε